Milch Schnitte

de Anamaria Cook in Prajituri, 8 Mai 2012 | 33533 vizualizari

 

Sambata am avut musafiri si m-am gandit sa fac ceva special, am vazut aceasta prajitura la Naina's Kitchen pe site si m-am gandit sa o incerc pentru ca arata prea bine. Va recomand aceasta reteta din suflet, a iesit atat de buna incat a trebuit sa o fac de doua ori in acelasi week-end.

 

INGREDIENTE

Pentru Blat:
  • 4 oua
  • 80g zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita praf de copt
  • 20ml lapte
  • 100ml ulei
  • un praf de sare
Pentru Crema:
  • 200 ml lapte condensat
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 6g gelatina
  • 1 lingura miere
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Milch Schnitte :

  Pentru a prepara blaturile: separati ouale apoi adaugati zaharul peste galenusuri si mizati pana se albesc.

   Intr-un bol separat amestecati faina, cacao, grisul si praful de copt.

  Amestecati galbenusurile cu laptele mierea si uleiul apoi adaugati  faina treptat amestecand continuu.

  Bateti albusurile spuma cu un praf de sare si adaugatile peste galbenusuri amestecand usor de jos in sus.

  Impartiti compozitia obtinuta in doua parti egale, tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt turnati compozitia si puneti tava in cuptoul incins la 160C/ gaz 4 pentru 15 minute sau pana trece testul scobitorii.

   Pentru a prepara crema: Intr-un castron mai mare puneti laptele condensat cu 50ml lapte si amestecati bine.

  Puneti lapte ramasi intr-o cratita pe foc mic si dizolvati gelatina, apoi puneti-l peste laptele condensat.

  Adaugati mierea si esenta de vanilie. Mixati frisca la viteza mica apoi puneti-o peste laptele condensat.

  Puneti crema la frigider pentru 30 de minute, cand aceasta incepe sa se inchege puneti  prima foaie de blat pe o suprafata plana, intindeti crema si asezati cealalta foaie de blat deasupra.

   Dati la frigider pentru cel putin 2-3 ore. Taiati in felii de marimea dorita si gata de servit.

  POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra " Milch Schnitte " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

bursuc24 1

28.10.2012, 15:11

in nici un caz nu folosesti tava de cuptor pt prajitura asta!! e nevoie de o tava mult mai mica... undeva la 25/30...

Krystyan Trendy 1

07.05.2014, 23:34

ce deliciu

monik80 1

21.03.2015, 12:47

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kinder-pingui a la Patty